Tochten

Er zijn diverse mogelijkheden; dagtochten, meerdaagse tochten en ervaringstochten om meer kennis van het zeezeilen op te doen.

Dagtochten

Afhankelijk van uw wensen is het vertrek op een van te voren afgesproken plaats aan het IJsselmeer of Markermeer of een andere plaats aan het Nederlandse water. Een leuke suggestie voor een tocht is te vertrekken vanaf Amsterdam naar Muiden, via het IJ en de Oranjesluizen en Pampus, het voormalig verdedigingseiland van Amsterdam. Na aankomst in Muiden wordt u door ons met een busje weer teruggebracht naar het beginpunt. Er zijn talloze andere mogelijkheden: denk aan Volendam, Urk, Medemblik, of de Waddeneilanden.

Wie:
Iedereen die graag onder begeleiding van een ervaren schipper een zeiltocht wil maken op het IJsselmeer of Markermeer of de Noordzee of Waddenzee. Zeilervaring is niet nodig. De tocht kan gecombineerd worden met een bezoek aan één van de vele oude pittoreske handelsstadjes aan de vroegere Zuiderzee, zoals bijvoorbeeld Hoorn, Enkhuizen of Stavoren.

Doel:
Een groep tot en met acht personen laten kennismaken met het plezier  van het zeilen, desgewenst gecombineerd met een bezoek aan de leuke historische handelsstadjes langs de voormalige Zuiderzee.

Hoe ziet een dag eruit:
’s Morgens wordt u met koffie of thee met een koek ontvangen. De dagtocht wordt doorgesproken en de veiligheidsmiddelen worden met u doorgenomen. Vanzelfsprekend kunt u uw specifieke wensen kenbaar maken. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf het zeiljacht besturen of meehelpen de zeilen te hijsen en te stellen. Als u enige ervaring hebt in het zeilen, kunt u natuurlijk ook het schip zelf varen onder toeziend oog van de schipper.

Vaste ligplaats van de Il Moro Amsterdam is de haven Flevomarina in Lelystad. In overleg kan voor een andere start-locatie worden gekozen, hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

De kosten vindt u hier

Koffie, thee en water zijn bij de prijs inbegrepen. Het meebrengen van eigen eten en drinken is gewenst. Wij kunnen in een van de aanlegplaatsen een restaurant voor u reserveren. Ook kan voor een gids in het te bezoeken plaatsje worden gezorgd.

Ervaringstochten

Naast eendaagse tochten bieden wij ook meerdaagse tochten aan met als doel ervaring op te doen met een groot jacht. Mogelijkheden zijn een bezoek aan de Waddeneilanden of een tocht over zee naar een vissershaven langs de Nederlandse kust. Dit betekent eventueel doorvaren in de nacht met alle moderne navigatiemiddelen, zoals die tegenwoordig aan boord van schepen gebruikt worden. Willem heeft ruime ervaring met meerdaagse overtochten, zodat u bij hem in goede handen bent. Een meerdaagse tocht kan worden aangeboden aan groepen van 4- 6 personen in verband met het wachtlopen in duo’s en de beschikbare accommodatie aan boord.

De kosten vindt u hier