Over ons

De schipper

Willem heeft zijn opleiding gevolgd aan de hogere zeevaartschool en heeft daarna een aantal jaren beroepsmatig op zee gevaren. Willem heeft in die tijd de zee in zijn hart gesloten. Als jongen is hij al begonnen met zeilen, eerst in een 16 kwadraat in Friesland, later in een Valk en sinds een aantal jaren in een kajuitjacht. In 2017 heeft hij het schip vanuit Ravenna (Italië) naar Nederland gevaren, samen met wisselende groepen. Een mooi avontuur!

Het jacht

De ‘Il Moro Amsterdam‘ is een Bavaria cruiser van 47 voet en heeft drie 2-persoonshutten. Elke hut heeft zijn eigen scheepstoilet. Er is ruime douchegelegenheid en een buitendouche aan boord. Het schip is voorzien van alle moderne navigatie- en veiligheidsmiddelen. Voor dagtochten is het schip geschikt voor acht gasten aan boord. Op meerdaagse tochten kunnen maximaal zes gasten meevaren, waarbij het geen bezwaar moet zijn om met een andere gast een hut te delen.
De huur van het schip is altijd met schipper, waarbij ervan uit wordt gegaan dat de bemanning waar nodig een handje meehelpt. Zeilervaring is hiervoor niet nodig. Indien gewenst is een tweede schipper tegen meerkosten bespreekbaar om u het werk uit handen te nemen.