7 april 2017

Om vijf uur draaiden we de haven in en werd door de havenmeester ons een plek aangewezen. De mediterane manier van aanleggen was hier verplicht. De  mooringlijnen werden keurig door de havenmeester aan gereikt en al snel lagen we vast en hadden we lekker koel biertje op tafel staan. Tot half zeven hebben we nog een beetje na zitten kletsen om vervolgens eerst een paar uurtjes te slapen.

Rond elf uur waren de eersten wakker, douchen aan de wal want dat was er de laatste dagen niet meer van gekomen. De formaliteiten met de havenmeester afhandelen, knakworstje eten tegen de eerste honger om daarna boodschappen te gaan doen in de supermarkt. Twee kaaren vol hebben ingekocht, pffff. Maar goed we zijn straks weer vijf dagen onderweg, vijf grote eters die in volcontinue-dienst bezig zijn. Er gaat dus nogal wat door. Boodschappen aan boord gelegd, de bemanning heeft het dek geschrobt, tijd om even de toerist uit te hangen.

Hoewel Reggio di Calabria een oud griekse stad is die later romeins en vervolgens italiaans is geworden, vond ik het niet zo mooi als Bari. De straten hier (van wat we gezien hebben) waren breder, europeser net als de winkelpanden enz.. De stad is meerdere malen ten prooi gevallen aan aardbevingen waardoor de gebouwen in oude stijl opnieuw zijn opgebouwd.

Lekker geslenterd, wat gedronken op een terras bij het theater naast het piazza di Govierno en daarna in een luxe hamburgertent gegeten. Men verkocht daar oa “Burger-pizza”. Iedereen was een beetje moe én melig, tijd om terug te gaan naar de boot.

Eerst nog even tanken om daarna direct verder de Straat van Messina uit te varen en het ruime sop te kiezen. Straat van Messina uit, dan bakboord uit richting Caglieri (Sardinie)

Eén antwoord op “7 april 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *