5 april 2017

Na een korte wandeling  van ca. 3km waren we in de oude stad en hebben lekker door de oude smalle straatjes geslenterd. Een heel mooi stadje, Bari.

Uiteindelijk zijn we in een visrestaurant beland, het was aardig druk dus de kwaliteit leek wel in orde.

Henk bood van uit Nieuwegein een flesje wijn aan voor de bemanning. Die hebben we ons goed laten smaken. Een witte wijn uit de streek….. niet duur en een prima wijntje.

Na het eten nog weer de smalle straatjes in gelopen en wat winkelstraatjes bekeken. Uiteindelijk waren we na een uurtje wandelen weer terug op de boot. Meteen alles klaar gemaakt voor vertrek en zijn we om 00:15u weer uitgevaren.

Vandaag zijn we langs het onderste deel van Italiaans Adriatische kust naar het zuiden gevaren, een leuke afwisseling omdat we nu de hele dag zon beetje de kust konden zien. Dat was de laatste dagen wel anders, toen hebben we hoofdzakelijk water gezien.

Leuk die kleine, maar ook grote plaatsen langs de kust, soms ingesloten tussen de bergen aan de zee, Idyllische plekken.

Vandaag diverse klussen gedaan en aan de navigatie gewerkt. We liggen mooi op schema; uitgangspunt voor de calculaties was 5 knopen gemiddeld en ik denk dat we nu al aan 5,5 knoop zitten. De boot loopt sneller dan gedacht, de motor draait 1800 toeren en de snelheid is 6 knopen over de grond.

Vanmiddag ontdekten we dolfijnen naast de boot, zij zwommen mee met de boot sprongen half uit het water. Prachtig om te zien. Als je er zo dicht bij staat is het wel indrukwekkend, het zijn grote dieren, lang en breed. Geweldig!

Vanavond heeft Nancy gekookt, we hebben lekker gegeten en zowel Nancy als Perjan zijn naar bed gegaan. Zij pakken de wacht om 00:00u en ik los hen daarna om ca 03:00u af. Arjan en Quirijn pakken meestal de wacht na het eten tot 0:00u. Overdag loopt er altijd wel iemand buiten die oplet, hoeven we allemaal niet zo te regelen.

De sfeer is goed aan boord, we hebben het gezellig, zijn aan elkaar gewaagd en ieder heeft zo zijn eigen toegevoegde waarde die door de anderen weer gewaardeerd wordt. Kortom het loopt prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *