4 april 2017

Het is 6:00u en het begint al weer licht te worden, wat is dat soms mooi. Het opkomende licht, beetje schemer en in een keer is het licht. Begint de zon door de ochtend wolken te dringen en krijg je soms zo’n mooi rood omfloerst zonnetje. Prachtig. Helaas blijft het vanmorgen bij een waterig windje van een paar knopen, te weinig om te zeilen.

We hebben dank ik zo’n twee en dertig uur gemotord en de tankmeter staat ongeveer halverwege. Zouden we op een verbruik van ongeveer 5 ltr per uur uitkomen. Voor de zekerheid hebben we nog twee jerrycans van dertig liter elk meegenomen, alleszins acceptabel voor een motor van 75pk.

Over ongeveer twee uur varen we voor Vieste langs, inmiddels zijn we weer zo dicht bij de kust dat we weer internet en telefoonverbinding hebben. Straks even bellen en de bijgewerkte blog versturen.

De weersvooruitzichten zijn jammerlijk vwb de wind. Het ziet er naar uit Dat we nog wel uren aan het motoren zijn. Jammer maar het zij zo.

We moeten tanken, de tank is aan het laatste kwart diesel begonnen en we hebben nog een eind te gaan. Vraag is gaan we in Bari tanken of Brindisi.

Scheepsberaad leverde Bari op als tankstop, overweging was dat we Bari bij daglicht aan zouden kunnen lopen en Brindisi pas de volgende ochtend om een uur of vier. Om zes uur waren we bij het tankstation. Eerst even volgetankt, 140 ltr ging er in voor ongeveer 40 uur motoren. Daarna zijn we de stad in gegaan om te eten en even de benen te strekken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *