Vertrek uit Ravenna, 3 april 2017

3 april 2017
Gisteren om 11:00u vertrokken uit Ravenna na een innig afscheid van Judith.
Maar eerst nog even een filmpje gemaakt met de drone, zodat we allemaal op de foto staan. Nadat Judith de laatste lijn had losgegooid zijn we uitgevaren.

Inmiddels zijn we ruim een dag op zee, ongeveer een derde hebben we kunnen zeilen de rest op de motor moeten doen. Met argusogen houden we de tankmeter in de gaten, omdat we niet precies weten wat het gebruik is van de motor.

Tijdens het zeilen is de boot vlug op snelheid en haalt met gemak 6,5 knopen. We hadden gisteren een mooie wind en liepen 7 knopen. Het koken van de pasta was best lastig omdat de boot zo schuin ging dat het bijna niet mogelijk was om de pannen op het vuur te houden, ondanks het cardanisch opgehangen fornuis. Na het zetten van een rif ging het iets beter.
Iedereen moet nog een beetje in geslingerd raken, alleen Perjan loopt met een grijns rond, hij heeft nergens last van. Dus hij loopt veel binnen te zorgen. Nu ben ik ook ingeslingerd.

Iedereen heeft lekker uit kunnen slapen en voelt zich dan ook beter.
Afgelopen nacht zijn we Ancona gepasseerd, heel veel schepen lagen daar op de rede, als je de AIS bekeek leek het wel een nest. Jammer genoeg was het donker toen we daar langs kwamen.  Veel lichtjes, een berg die vooruit geschoven in de zee steekt.

’t Is trouwens opmerkelijk hoe weinig scheepvaart er op het water is. Voor Ancona was het druk maar onderweg hebben we nagenoeg geen schip op de AIS gezien. Vanochtend een paar vissersschepen. Pleziervaart al helemaal niet, je hebt het idee alleen op het water te zijn.

Onderweg naar Vieste, onder een lekker zonnetje varen we nu op de motor. De wind heeft ons (hopelijk) even in de steek gelaten.
De bimini was bij de zeilmaker geweest en hebben we zojuist weer op het buiswerk gezet, voor het geval dat zou gaan regenen óf de zon te fel zal worden.

Het is fijn om te weten dat alles naar behoren werkt, capaciteit van de batterijen laat wat te wensen over. Nog eens over denken of we daar nog iets mee moeten of kunnen.

Quirrijn heeft gekookt; aardappelpuree met rode kool een gehaktbal en appelmoes, heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *