Zondag 19 maart 2017

De boot staat op de kant en de antifouling is aangebracht. Op de foto zie ik dat zelfs de schroef is geschilderd (zal wel Italiaanse gewoonte zijn), nergens voor nodig.
Vandaag ben ik begonnen met de opbouw van een weerarchief/beeld. Aan de ene kant wil ik feeling krijgen met de routine en analyse en aan de andere kant wil ik zo een indruk krijgen van de weersystemen die daar spelen.
De voorbereiding vordert gestaag, nagenoeg heb ik alles óf aan boord óf in de tas omdat ik het net heb aangeschaft. Quirijn is op de achtergrond ook druk bezig en heeft een droogruimte voor natte zeilkleding bedacht, helemaal top!
Vandaag voor het eerst naar de wind op de Adriatische zee zitten kijken, nou dat wordt weinig zeilen de eerste dagen, zoals het er nu uitziet. Maar goed dat zag ik ook wel een beetje aankomen vanwege de gemiddelden die ik al eerder heb uitgezocht. Langzamerhand begint de bodem van de schatkist in zicht te komen, ben bang dat de zo gewenste polo’s er niet meer in zitten, sorry. Misschien later weer eens.
Met de leverancier van de Navtex heb ik een kleine discussie, hij zegt mijn mailtjes niet te ontvangen, dat maakt het dan wel lastig om de zaak op orde te krijgen. Inmiddels heb ik Paolo ook de in de mail mee genomen en ga maandag (morgen dus) nog maar even bellen. Het zou wel heel vervelend zijn als de Navtex er niet in zit als we gaan vertrekken.

Nog twee weken te gaan, het vertrek komt er snel aan.

Hartelijke groet,
Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *